Prive lease occasion

Alhoewel de prijzen voor een prive lease auto de laatste jaren flink zijn gedaald kunnen de maandelijkse tarieven nog altijd flink op uw maandelijkse budget drukken. Het goede nieuws is dat u geen nieuwe prive lease auto hoeft te nemen. Nieuwe auto’s die na hun 1e leasecontract weer ingeleverd worden kunnen weer opnieuw in de prive lease sector terechtkomen. Deze auto’s zijn 1, 2 of 3 jaar in gebruik geweest en komen dan weer opnieuw vrij. U kunt zo’n prive lease occasion dan natuurlijk ook nemen. Het grote voordeel is de prijs. De auto is niet meer nieuw, maar is waarschijnlijk 1 tot 3 jaar oud. U kunt dan gaan rijden in een jonge occasion tegen lagere kosten dan voor een nieuwe prive lease auto.

Voor deze lagere kosten heeft u dan geen gloednieuwe auto, maar u geniet wel van alle voordelen die privelease met zich mee brengen. Bij de prijs inbegrepen zitten alle onderhoudskosten, de autoverzekering, wegenbelasting en pechhulp. Ook voor een prive lease occasion geldt dat u alleen de benzine hoeft te betalen. Over bijtelling hoeft u zich bij een prive lease occasion ook geen zorgen te maken. Voor privelease betaalt u geen bijtellingstarief. Bijtelling telt enkel voor zakelijke leaseauto’s.

Waar moet u op letten bij een privelease occasion?

De onderlinge prijsverschillen tussen de leasemaatschappijen voor een privelease occasion zijn vrij groot. U doet er goed aan om vooraf voldoende informatie in te winnen. Bezoek verschillende leasemaatschappijen en vraag een offerte aan. Let goed op alle voorwaarden die gesteld worden. Alhoewel de meeste prive lease occasions All-In worden aangeboden zijn er altijd uitzonderingen waardoor u zelf nog bepaalde zaken moet regelen. U kiest voor een prive lease occasion vanwege het gemak dat alles u uit handen wordt genomen. Kies dan wel voor een privelease maatschappij die alles voor u regelt.